Hoofdstraat 20

9682 PK Oostwold

6 kamers

Vraagprijs : € 296.000 K.K.

Verkocht onder voorbehoud
Download Brochure
Bekijk de website van deze woning

Omschrijving

Wonen in tijdloos erfgoed!

Ontdek deze karakteristieke woning uit circa 1885, beeldbepalend gelegen aan de Hoofdstraat van Oostwold. Met zijn historische charme en vrijstaande ligging biedt deze woning een zeldzame kans om te wonen in een stukje geschiedenis.
De ruime indeling biedt talloze mogelijkheden voor het realiseren van jouw droomhuis. Met meerdere kamers, een ruime woonkamer, authentieke details en een tuin omringd door de rust van Oostwold, is deze woning de perfecte plek om je thuis te voelen.

Op hoofdstraat20.nl vind je uitgebreide informatie over deze woning zoals bijvoorbeeld de kenmerken, fullscreen foto's, buurtinformatie, streetview of de zonnegrens.

Begane grond:
Via de voordeur in de charmante voorgevel van de woning betreed je de hal met aan rechterkant de lichte woonkamer (ca. 34 m²) met hoge plafonds, een pelletkachel omlijst door een mooie schouw en aan de linkerkant van de hal een 2e woonkamer (ca. 12 m²), wederom met hoge plafonds, haard en mooie schouw.
Aan de achterzijde van de hal bevindt zich de werkkamer (ca. 18 m²) met openslaande deuren naar de achtertuin, het toilet, alsmede de woonkeuken (ca. 20 m², voorzien van enige inbouwapparatuur), de bijkeuken (voorzien van witgoedaansluiting en achterentree), de badkamer (ca. 6 m², voorzien van ligbad, douche en vaste wastafel) en inpandige bergingen, welke binnendoor te bereiken zijn.
De 2e woonkamer en de werkkamer zijn ook uitstekend geschikt om als slaapkamer te gebruiken.
Onder de woning bevindt zich een grote kelder met stahoogte.

Verdieping:
Op de verdieping bevinden zich naast de overloop en de bergruimtes in totaal 3 slaapkamers (ca. 10, 11 en 13 m²), te bereiken via verschillende trapopgangen.

Tuin:
De tuin rondom de woning is verzorgd en geeft de mogelijkheid, doordat het grootste gedeelte van de achtertuin op het zuiden is gericht, om daar heerlijk te verblijven bij mooi weer.

Informatie:
De woning heeft nog authentieke details, waaronder de glas-in-lood-ramen en is onder andere voorzien van een cv-combiketel en een pelletkachel (geplaatst in 2022).
De woning is aangemerkt als karakteristiek object door de gemeente Oldambt.
Eigenaren van karakteristieke panden kunnen een subsidie aanvragen voor het reguliere onderhoud van een karakteristiek pand, meer informatie hierover kunt u verkrijgen op de website van de provincie of bij de gemeente Oldambt.
De “as is, where is” clausule is van toepassing bij deze verkoop.

Oostwold is een dorp gelegen nabij het Noordstrand van het Oldambtmeer. Deze idyllische locatie biedt bewoners en bezoekers een prachtig uitzicht op het water en een rustige omgeving om van te genieten. Naast de natuurlijke schoonheid heeft Oostwold ook moderne voorzieningen in de omgeving.
Denk hierbij aan het gezondheidscentrum Reiderland. Dit centrum biedt een breed scala aan medische diensten en faciliteiten voor de lokale gemeenschap, waardoor de inwoners gemakkelijk toegang hebben tot gezondheidszorg. En niet te vergeten de recentelijk nieuw gebouwde school, dat trots wordt gekenmerkt door een multifunctionele sporthal.

Kenmerken woning

Overdracht

Status:
Verkocht onder voorbehoud
Vraagprijs:
296.000 K.K.
Aanvaarding:
in overleg

Bouwvorm

Bouwjaar:
tot 1906
Bouwvorm:
bestaande bouw

Indeling

Woonoppervlakte:
179 m2
Perceeloppervlakte:
655 m2
Inhoud:
882 m3
Aantal kamers:
6
Aantal slaapkamers:
5

Energie

Bouwjaar:
2008
Warmwater:
cv ketel
Eigendom cv:
eigendom
Energie Label:
F

Buitenruimte

Tuin:
tuin rondom: verzorgd,

Bergruimte

Schuur / Berging:
inpandig

Dak

Soort dak:
samengesteld dak - pannen

Overig

Permanente bewoning:
ja
Onderhoud binnen:
redelijk
Onderhoud buiten:
redelijk
Huidig gebruik:
Woonruimte
Huidige bestemming:
Woonruimte

Voorzieningen

Soort:
tv kabel, dakraam,

Kaart

Plattegrond woning