WAAROM WIJ WONEN IN WINSCHOTEN ZO LEUK VINDEN

WAAROM WIJ WONEN IN WINSCHOTEN ZO LEUK VINDEN

Gepubliceerd op:

En daarom vinden wij Winschoten nou zo leuk

Voor veel mensen zullen bij de stad Winschoten geen belletjes gaan rinkelen: geen landelijk bekend evenement, gebouw of persoon, dat Winschoten buiten de provinciegrenzen op de kaart zet.  En toch heeft Winschoten meer te bieden dan je denkt. Als makelaar in Winschoten weten wij natuurlijk als geen ander hoe leuk het is om in Winschoten te wonen en hoeveel er te beleven is. Winschoten heet niet voor niets Roos in de regio. Om een tipje van de sluier op te lichten, geven wij je graag een aantal persoonlijke tips over onze stad: Winschoten.


Eten en drinken

In de Middeleeuwen was Winschoten een florerende pleisterplaats voor reizigers van en naar Duitsland. Ook de landbouwers deden goede zaken en bouwden kapitale rentenierswoningen in Winschoten. In die tijd ontstond de bijnaam ‘tellerlikkers’ voor de Winschoters, oftewel bordenlikkers. Terwijl de mensen op het platteland nog uit één pot aten, zetten Winschoters al een bord op tafel. Tegenwoordig is die bijnaam een uiting van trots op de stad en ook nu kun je er prima eten.

Voor een avond culinair genieten met familie, vrienden of collega’s kunnen wij bijvoorbeeld aanraden Restaurant & Stoetlokaal 't Backhuys of Balkan Restaurant Makedonia. Hou je meer van een gezellige hapje, of heb je voor de avond nog meer op het programma staan, bijvoorbeeld een bezoek aan Cultuurhuis Winschoten, dan heb je ook in Winschoten keuze uit een aantal knusse eetcafés. Wat ons betreft kun je dan uitstekend terecht in Brasserie Pand 147.


Natuur

In en rond Oldambt liggen geweldige meren en vaarten, maar ook kun je uren wandelen en fietsen over dijken, bossen en historisch moeraslandschap. Wijzelf vinden het heerlijk rond te struinen in het bos achter de Ennemaborgh. In dit natuurlijke bosgebied groeien bomen en planten zo natuurlijk mogelijk en er grazen Konikspaarden. Hou je van wat ruigere beesten, dan kom je in de Tjamme aan je trekken, waar je wandelt tussen de Schotse Hooglanders.
Zoek je het toch iets dichter bij de stad en wil jij tijdens het winkelen een heerlijk groen plekje om even tot rust te komen, dan is moet je in het Stadspark zijn. Elk jaar worden hier verschillende evenementen georganiseerd en sinds 1967 herbergt het Stadspark haar eigen rosarium, één van de bekendste en mooiste rosaria van Nederland.

 

Een dag er op uit

Winschoten is in het bezit van maar liefst 3 monumentale molens, molens Berg, Dijkstra en Edens en ook is op een druilerige dag een aantal leuke musea te bezoeken, zoals het Stoomgemaal in Winschoten, waar je op speciale draaidagen de stoommachines  aan het werk kunt zien. Of wat te denken van het Museum Slag bij Heiligerlee, waar je teruggaat in de tijd van de Tachtigjarige Oorlog. Met behulp van audiovisuele middelen word je meegenomen in de strijd en het einde van de oorlog, die leidde tot de onafhankelijkheid van Nederland.

Wil je een dagje ontspannen., dan kom je er niet onderuit om naar Bad Nieuweschans te gaan. Drijf in het mineraalrijke Thermaalbad, zweet in de verschillende sauna’s en ontspan na een goede massage.

 
Op zoek naar een woning in Winschoten?

Ben jij overtuigd dat Winschoten voor jou dé woonplaats is, blijft of moet worden? Wij helpen je graag aan een geschikt huis. Neem contact met ons op of lees meer over onze dienstverlening.

Wetswijzigingen woningmarkt 2020

Wetswijzigingen woningmarkt 2020

Welke wetswijzigingen vinden er plaats per 1 januari 2020 met betrekking tot de woningmarkt? Hierbij de belangrijks…

Lees het hele bericht